คืออาหารทะเลสดๆ ประกอบด้วยกุ้ง หอย และปูหลากชนิดลวกพอสุก จัดวางบนน้ำแข็งเกล็ดในถาดใบโต รับประทานโดยการบีบมะนาว และจิ้มน้ำส้มสายชูใส่หัวหอมซอย ถ้าจะให้ดีต้องกลั้วคอด้วยไวน์ขาว และแนมให้หนักท้องด้วยข้าวไรย์ทาเนย อาหารจานนี้เป็นอาหารเมืองชายทะเลภาคตะวันตก
A plateau de fruits de mer (French 'seafood platter') is a seafood dish of raw and cooked shellfish served cold on a platter, usually on a bed of ice.
A plateau de fruits de mer generally consists entirely of shellfish and is served with condiments such as mignonette sauce, cocktail sauce, andlemon.
More info : Fruits De Mer Recipes How to cook
Credit : vacationzone wikipedia
No comments:
Post a Comment