Welcome

Welcome

Tuesday, June 24, 2014

Confit de Canard

 

confit-canard-640

    4a0fe218643f1 ใช้เป็ดชิ้นติดสะโพกและน่องมาหมักกับเกลือเม็ดจนได้ที่ จากนั้นนำไปทอดทั้งชิ้นด้วยไฟกลางๆ ในน้ำมันที่เคี่ยวจากมันเป็ด จนสุกทั่วทั้งชิ้น ได้หนังเหลืองกรอบหอม เนื้อในเปื่อยนุ่มยุ่ย วางใส่จานเคียงด้วยมันฝรั่งอบ เป็นอาหารจานเฉพาะจากเมืองบอร์โดซ์ที่ขึ้นชื่อที่สุด อาหารจานนี้ต้องอาศัยฝีมือพ่อครัวที่มีประสบการณ์เท่านั้น จึงจะได้เป็ดที่อร่อยชวนกิน

    4a0fe218643f1 Duck confit (French: confit de canard French pronunciation:) is a French dish made with the leg of the duck. While it is made across France, it is seen as a speciality of Gascony. The confit is prepared in a centuries-old process of preservation that consists of salt curing a piece of meat (generally goose, duck, or pork) and then cooking it in its own fat.

Confit de Canard

      4a0fe21472cb2 More info : How to cook

    4a0fe26dbe7b1 Credit : tradingshopping  wikipedia

No comments:

Post a Comment